No comments yet

Drugi humanitarni turnir u basketu – “Igrajmo za Dečije selo”

JCI Novi Sad organizuje drugi humanitarni turnir u basketu održaće se u subotu, 01. juna 2019. godine, sa početkom u 11h,  sa ciljem prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica.

JCI Novi Sad se odlučio da i ove godine pruži mogućnost mlađoj i starijoj deci iz  Dečijeg sela za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bismo im obezbedili lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, prikupljena sredstva biće usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu, korisnih na njihovom putu ka osamostaljivanju, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa.

Projekat možete podržati učešćem Vašeg tima na turniru (3 igrača + 1 zamena) – uz participaciju u iznosu od 6.000 dinara. Registraciju tima možete izvršiti putem linka. Prijave su otvorene do 22. maja.

Pored toga, zainteresovani mogu učestvovati i pojedinačno u takmičenju u brzom šutiranju trojki – uz participaciju u iznosu od 500 dinara po osobi. Prijave se vrše na mestu događaja.

Ukoliko niste u mogućnosti da učestvujete na turniru, a želeli biste da date svoj doprinos, možete uplatiti donaciju u visini kotizacije (6.000 dinara) ili prema Vašem izboru:

Primalac: JCI Novi Sad

Tekući račun: 340-0000000027416-35 (Erste banka a.d. Novi Sad)

 

Logo

 

Dečije selo “Dr Milorad Pavlović” Sremska Kamenica otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. Izgrađeno po ugledu na druga Dečija sela na temeljnim vrednostima SOS Kinderdorf organizacije, kao što su odgovornost, istrajnost i pre svega posvećenost.

Brigu o deci svakodnevno, sa puno ljubavi i razumevanja, vode vaspitači, negovateljice i stručni radnici različitih profila (socijalni radnik, pedagog, psiholog, defektolog…). Misija koju se ova ustanova trudi da ostvari je da decu  nauči pravim vrednostima i osposobi ih za dalji život. Na putu odrastanja svakog deteta cilj je da sa prepozna i osnaži njihova unutrašnja snaga (sposobnosti, vrline, znanja) i izgradi preko potrebna mreža podrške za budućnost. Nastoji se da izlaskom iz Dečijeg sela, deca zauvek izađu iz sistema socijalne zaštite.

Zajedničkim radom svi zaposleni se trude da se razvije sredina po meri deteta. Sredina koja prati i reaguje na njihove svakodnevne potrebe. Poseban program jeste i „Kuća na pola puta“,  koji je osmišljen 1995. godine kao odgovor na pitanje gde posle završetka profesionalnog osposobljavanja i napuštanja zaštite. Ovaj program  pomaže mladima u procesu osamostaljivanja kroz škole stranih jezika, polaganje vozačkih ispita, seminare, obuke, komunikaciju sa njihovim poslodavcima i sl.

 

Post a comment