Comments are off for this post

Fund Sourcing 2011

Predstavnici lokalne komore JCI Niš su organizovali 10. decembra 2011 seminar Fund Sourcing 2011. U Nišu je istog vikenda održana i sednica upravnih odbora lokalnih komora, humanitarna večera, primopredaja dužnosti predsednika, kao i nacionalna skupština JCI. (http://www.fundsourcing2011.com/)

Tema seminara obuhvatila je mogućnosti pristupa fondovima evropske unije, iskustva u zemlji i okruženju, kao i konkretne primere iz prakse. Za članove JCI organizovana su dodatna predavanja i diskusije u vezi sa JCI planovima, projektima i članovima.

Maike Mulser (JCI Nemačka), sertifikovani trener, održala je radionicu na temu “Europe – Diversity of Cultures” i tom prilikom ukazala na mogućnosti unapređenja komunikacije među ljudima različitih kulturoloških karakteristika i značaj multikulturalnosti za poslovanje George Vouvakos (JCI Kipar), Vice Europe president 2012, održao je Omoyari prezentaciju i konstruktivnu diskusiju sa članovima upravnog odbora lokalnih komora. Tema koja se izdvojila kao ključna je saradnja i unapređenje komunikacije predsednika lokalnih komora, kao i uspešna integracija novih članova kako bi što odgovornije pristupali obavezama prema JCI. Konferenciji su prisustvovali i JCI senatori iz Rusije Ruslan Makarov i Sergey Bondarev.

Nakon završetka seminara, takođe u hotelu Tami Residence, organizovana je gala večera tokom koje je održana svečana primopredaja dužnosti unutar JCI Srbija kao i humanitarna aukcija. Večeru su uveličali i predstavnici privrede i Rotary kluba. Gala večera je bila izuzetno uspešna jer je ostvaren i humanitarni cilj večere da se kroz aukciju prikupi što je više moguće novca za Ustanovu Mara i za UN Fond Nothing but the nets koji JCI globalno podržava.

Druženje članova lokalnih komora Niš, Beograd, Novi Sad, Leskovac, Subotica i Zrenjanin je nastavljeno u subotu u klubu Spark u Nišu, a u nedelju tokom turstičkog obilaska znamenitosti Niša a zatim na nacionalnoj skupštini gde je imenovan prvi senator JCI Niš Dejan Jocić i najavljen sledeći nacionalni predsednik Milan Vujičić.

Seminar Fund Sourcing 2011 je otvorio mnoge JCI teme za diskusiju, istakao viziju organizacije i inspirisao članove da i 2012 godinu posvete pozitivnim promenama i aktivnostima u skladu sa JCI globalnim vrednostima. Predsednici lokalnih komora su imali priliku da se međusobno upoznaju i da ustanove što efikasniji način saradnje na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou, nakon čega je zaključeno da 2012 godina donosi veliki potencijal, inspiraciju i energiju za JCI članove i projekte koji će i ove godine postati još bolji.

Comments are closed.