No comments yet

Humanitarni turnir u basketu 3 na 3 – “Igrajmo za Dečije selo”

JCI Novi Sad organizuje humanitarni turnir u basketu  koji će se održati u nedelju, 10. juna 2018. godine, sa početkom u 11h, sa ciljem prikupljanja sredstava za pružanje mogućnosti dodatne edukacije dece iz SOS Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica.

Cilj projekta je da se kroz druženje i sport animiraju društveno odgovorne kompanije i građani koji su u prilici da podrže ovu akciju i koji prepoznaju njen potencijal.

JCI Novi Sad prepoznao je potrebe mlađe i starije dece Dečijeg sela za dodatnom edukacijom i uključivanjem u sportske aktivnosti, kako bismo im obezbedili lepšu i bolju budućnost. U skladu sa pravilima i potrebama ove ustanove, sredstva će biti usmerena na pohađanje stručnih kurseva za decu na putu osamostaljivanja, kao i na nabavku edukativnih igara i materijala za radionice koje se sprovode u okviru redovnog programa.

Projekat možete podržati učešćem Vašeg tima na turniru (3 igrača + 1 zamena) – uz participaciju u iznosu od 6.000 dinara. Registraciju tima možete izvršiti putem linkaPrijave su otvorene do 03. juna.

Pored toga, zainteresovani mogu učestvovati i pojedinačno u takmičenju u brzom šutiranju trojki – uz participaciju u iznosu od 500 dinara po osobi. Prijave se vrše na mestu događaja.

Logo

 

Dečije selo “Dr Milorad Pavlović” Sremska Kamenica otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. Izgrađeno po ugledu na druga Dečija sela na temeljnim vrednostima SOS Kinderdorf organizacije, kao što su odgovornost, istrajnost i pre svega posvećenost.

Brigu o deci svakodnevno, sa puno ljubavi i razumevanja, vode vaspitači, negovateljice i stručni radnici različitih profila (socijalni radnik, pedagog, psiholog, defektolog…). Misija koju se ova ustanova trudi da ostvari je da decu  nauči pravim vrednostima i osposobi ih za dalji život. Na putu odrastanja svakog deteta cilj je da sa prepozna i osnaži njihova unutrašnja snaga (sposobnosti, vrline, znanja) i izgradi preko potrebna mreža podrške za budućnost. Nastoji se da izlaskom iz Dečijeg sela, deca zauvek izađu iz sistema socijalne zaštite.

Zajedničkim radom svi zaposleni se trude da se razvije sredina po meri deteta. Sredina koja prati i reaguje na njihove svakodnevne potrebe. Poseban program jeste i „Kuća na pola puta“,  koji je osmišljen 1995. godine kao odgovor na pitanje gde posle završetka profesionalnog osposobljavanja i napuštanja zaštite. Ovaj program  pomaže mladima u procesu osamostaljivanja kroz škole stranih jezika, polaganje vozačkih ispita, seminare, obuke, komunikaciju sa njihovim poslodavcima i sl.

 

Post a comment