No comments yet

2017 – Nova lica, nove priče

Kao da je juče bio 9. mart 2017. godine kada smo se nakon višemesečne pauze okupili i odlučili da JCI komora u Novom Sadu krene u nove pobede. Od tada do danas smo mnogo toga postigli pa je došlo i vreme da se napravi kratka retrospektiva.

U dva navrata, u junu i oktobru, JCI Novi Sad je otvorio svoja vrata svim mladim ljudima koji su prepoznali JCI kao sledeći korak u svom usavršavanju. Open Day su obeležili novi ljudi, nove priče i sjajan prvi utisak. Tako je cela prethodna godina prošla je u znaku upoznavanja i druženja, a na kraju je JCI bogatiji za 9 punopravnih i 5 potencijalnih članova.

Sigurnim koracima krenuli smo ka prvim projektima, pa smo tako učestvovali na Sajmu socijalne zaštite, Youth fair-u i podržali TOYP, što je u oktobru dovelo i do realizacije našeg najvećeg projekta JCI NS Urban Bike Race. Cilj projekta je bio promovisanje važnosti ekologije, dakle, čistijeg vazduha sa manje automobilskog smoga, više biciklističkih staza i više zelenila. Svi posetioci i učesnici su imali priliku da na događaju obave manje popravke bicikla kod Ris cycling-a, informišu se o aktivnostima Novog Sada prestonice mladih – Opens 2019, zabave se uz muziku i igru grupa Jump&Pump i Groove dance grupe, učestvuju u akciji Čepom do osmeha i dobiju korisne informacije o pružanju prve pomoći od ekipe iz Crvenog krsta.

Vikend od 01-03. decembra bio je rezervisan za “3in1 Winter school 2017”. U okviru događaja održana su dva zvanična JCI treninga: JCI Impact i JCI Effective leadership, koje su održali Anja Cvetković i Nikola Cvetković, kao i dva neformalna predavanja: SummIT i Sustainable Development goals održano od strane Dražena Stankovića i Borba protiv govora mržnje koje je držala Julijana Miljković. Ovaj događaj bio je idealna prilika da se održi i Godišnja skupština kao i Primopredaja dužnosti lokalnih i nacionalnog predsednika. Tako je komora JCI Novi Sad prešla u vođstvo Ane Pintor kao lokalne predsednice, a sa nista manjim ponosom možemo da se pohvalimo da je Danijela Medić, lokalna predsednica za 2017. godinu postala nacionalna predsednica JCI Srbije.

Na Godišnjoj skupštini JCI Novi Sad odabrani su novi lideri, koji će nastojati da u narednom periodu svojim radom doprinesu daljem razvoju naše komore. Potpredsednici za 2018. godinu su:

  • Tijana Arađan – Potpredsednik za marketing i finansije;
  • Darko Marković – Potpredsednik za partnerstva;
  • Srđan Cvetković – Potpredsednik za razvoj članstva;
  • Miloš Radosavljević – Poslovni sekretar.

Želimo vam puno uspeha u daljem radu! BE BETTER

Post a comment