No comments yet

Održan humanitarni turnir u basketu 3na3 – “Igrajmo za Dečije selo”

Predivno vreme ulepšalo je 10. juna humanitarni turnir u basketu 3 na 3 “Igrajmo za Dečije selo” koji je održan u SOS Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ Sremska Kamenica.

Zajedno smo uspeli da ostvarimo naš cilj, da ulepšamo dan mališanima iz Dečijeg sela, i prikupimo više od 70k namenjanih uplati kurseva za dodatnu edukaciju dece, kao i nabavku materijala za edukativne radionice.

Na terenu svoje košarkaško umeće predstavile su 16 ekipa, pretežno iz novosadskih IT firmi: Vega IT Sourcing, RT-RK, Devoteam Serbia, Elsing group, Tehnounion Exim, Crowded Room Studio, kao i Basketaši NS – KK Star i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Novog Sada, čija je ekipa i osvojila prvo mesto. Drugo mesto osvojio je HTEC, a treće NO Solutionss. 3Lateral nisu imali ekipu ali su svoj doprinos turniru dali putem donacije.

Podršku ovoj akciji pružio je i proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača, koji je pobednicima uručio pehare. Održano je i takmičenje u šutiranju trojki, gde je prvo mesto osvojio Nikola Obradović, drugo mesto Mihajlo Mića Grubješić, a treće mesto  Milan Sekulić. Deca iz Dečijeg sela su se takođe nadmetala međusobno u takmičenju u šutiranju trojki, na veliko zadovoljstvo mališana i svih prisutnih.

U pauzama između utakmica sve prisutne zabavljali su Plesni klub Master Dance i Udruženje za sportsku rekreaciju Jump & Pump svojim zanimljivim nastupima. Akciji se priključilo i Udruženje Čepom do osmeha, koje je Dečijem selu poklonilo kutiju za odlaganje čepova.

Realizacija turnira ne bi bila moguća bez naših sponzora Minaqua, Biobella i Žute Dunje doo, zahvaljujući kojima je posetiocima i igračima obezbeđeno osveženja. Hvala i Stojanović pharm na slatkišima za decu.

Ponosni smo što smo još jednom pokazali da je Novi Sad grad humanosti, hvala svima što smo zajedno igrali za Dečije selo!

Post a comment