No comments yet

Prva JCI biciklistička trka u Novom Sadu, UBR #1

U subotu 14. oktobra u Novom Sadu, je održana biciklistička trka koju je za sve Novosađane po prvi put organizovala komora mladih JCI Novi Sad. Bilo je dovoljno je da imate dobru volju i jedan bicikl da biste se prijavili za trku. No, takmičarski duh ovde je bio samo deo igre – ono što je ključno jeste da se organizovanjem ovakve vrste događaja i učestvovanjem u njemu doprinosi viziji Novog Sada kao lepšeg, pametnijeg i zelenijeg mesta za život.

Najbolji plasman u trci imali su:

1. Nikola Miljevic
2. Bojan Radnov
3. Marko Grozdić

Pobednike su nagradili: JCI Novi Sad, Ris cycling, Opens 2019, Eko kurir, Invictabike, Red bull.

U revijalnom delu za titulu “Najbržeg Eko kurira”, plasman je izgledao ovako:
1. Stanko Zec
2. Boris Turi
3. Dejan Vlaški

Svi posetioci su imali priliku da na događaju obave manje popravke bicikla kod Ris cycling-a, informišu se o aktivnostima Novog Sada prestonice mladih – Opens 2019, zabave se uz muziku i igru grupa Jump&Pump i Groove dance grupe, učestvuju u akciji Čepom do osmeha i dobiju korisne informacije o pružanju prve pomoći od ekipe iz Crvenog krsta.

Organizovanjem ove trke JCI ima nameru da promoviše važnost pre svega ekologije, dakle, čistiji vazduh sa manje automobilskog smoga, više biciklističkih staza, više zelenila. Pored toga želimo da naglasimo i važnost druženja za mlade i promociju Novog Sada kao grada sa jakom biciklističkom mrežom staza. Važno nam je i da povežemo organizacije i kompanije koje se bave biciklizmom i opremom za bicikle, te da jačamo sportski duh, naročito kod mladih.

Fotografije sa događaja možete videti ovde ili na Facebook-u

Post a comment